Cafe Crustum

Båtsmansgatan 7, 00150 Helsinki, Suomi Ohjeet tähän kohteeseen
Båtsmansgatan 7
00150 Helsinki
Suomi
+358 104235752

2 arviota kohteelle Cafe Crustum

 • Niko P.
  • 1
  • 05. Maalis 2012

  aivan loistopaikka

 • norsunen
  • 94
  • 8
  • 31. Elo 2011

  Cafe Crustum on sopivan pieni ja arkisen yksinkertainen kahvila Helsingin Punavuoressa, jos kaipaa vaihtelua liialle tyylille, trendikkyydelle ja ihmisvilinälle. Vai olisiko tämä nyt in?

  Crustumin varsinaiset valtit ovat sen saksalaisperäiset leipomotuotteet: monenlaiset maistuvat leivät ja herkulliset leivonnaiset, kaikki lübeckiläisen kondiittorimestari Jan-Hendrik Klüverin käsialaa. Kaikki tuotteet pyritään leipomaan käsin ja ilman lisäaineita.

  Myymälä aukeaa jo seitsemältä, joten tuoreen leivän voi kipittää hakemaan aamukahville. Tai sitten aamiaisen voi nauttia suoraan Crustumissa; kahvilassa on päivittäin aamiaisbuffet, arkisin klo 8-11 (8,50e) ja viikonloppuisin 9-15 (15e).

  Itse piipahdin viimein arkiaamiaiselle vapaapäivän kunniaksi, ja olin erittäin tyytyväinen. Sateisen päivän aamu ei houkutellut ulos tai edes ylös aikaisin, mutta koska aamiaista saa klo 11 asti, ehtivät paikalle muutkin kuin ne kukonlaulun aikaan heräävät early birdsit.

  Aamiainen oli runsas ja ainakin sekasyöjille monipuolinen, laadukkaita leikkeleitä näytti olevan jos mitäkin sorttia. Itse laitoin päiväni käyntiin myslillä, marjoilla ja jogurtilla, tuoremehulla ja maistuvalla kahvilla, Crustumin omien leipien päälle löytyi erilaisia juustoja ja vihanneksia. Maistuvaa, jyväistä ja terveellistä - täydellinen aloitus arkivapaalle! Kirja kädessä sateesta lumoutunut sai heräillä kahvi seuranaan rauhassa pitkälle puoleen päivään kun lounastajat (keittolounas klo 11-15) saapuivat ripotellen paikalle. - Jaa, olisiko se sitten aika siirtyä unelmoinnista päivän hommiin?