Kansallinen audiovisuaalinen arkisto Orion Elokuvateatteri

Eerikinkatu 15, 00100 Helsinki, Suomi Ohjeet tähän kohteeseen
Kategoria:
museo
Eerikinkatu 15
00100 Helsinki
Suomi
+358 961540201

2 arviota kohteelle Kansallinen audiovisuaalinen arkisto Orion Elokuvateatteri

 • 1 arvio on piilotettu: näytä kaikki arviot
 • norsunen
  • 94
  • 7
  • 17. Elo 2011

  Elokuva-arkiston (nyk. KAVA) teatteri Eerikinkadulla on keskeinen osa Helsingin sielunmaisemaa.

  Teatterissa pyöritetään maailmaan jälkensä jättäneitä suomalaisia ja kansainvälisiä pätkiä, kolme filmiä päivässä, kaikkina muina päivinä paitsi maanantaina. Tarjonta vaihtelee teemoittain sykleissä, nyt juuri ovat menossa Woody Allen, François Truffaut ja Hella Wuolijoki.

  Kantakorteista on luovuttu ja voit ostaa vain yksittäislipun (5,50e) tai sitten klubikortin jolloin lipun hinta tippuu aina eurolla.

  1920-luvulla perustettu elokuvateatteri on restaurointienkin jälkeen juuri niin tunnelmallinen kuin vain voi olla. Elokuvat ja teatteri yhdessä vievät menneesseen - siis juuri siihen kuvitteelliseen maailman, jonne eläviä kuvia katsottaessa kaivataankin. Fiilikset saadaan kohdilleen jo sillä, että paikalle voi saapua melkein aina ex tempore, ja niinhän niitä leffoja parhaimmillaan mennään katsomaan, hetken mielijohteesta.

  Jos muut aistit eivät tykästyisikään, niin jopa näinkin pienikokoinen nauttii teatterin väljyydestä. Penkit ja jalkatila ovat joka suuntaan leveitä ja tilaa täynnä, on kuin nojatuolissa istuisi lievässä takakenossa. Lisäksi sali on harvoin katsojia pullollaan.

  Juuri hyväksi todettu, henkilökohtainen dream away -vinkki: Woodyn Kairon Purppuraruusu sateisena tiistai-iltana, ah!