Ateneumin taidemuseo

Kaivokatu 2, 00100 Helsinki, Suomi Ohjeet tähän kohteeseen
Kaivokatu 2
00100 Helsinki
Suomi
+358 917336401

1 arviota kohteelle Ateneumin taidemuseo

 • Minna W.
  • 53
  • 11
  • 28. Helmi 2012

  Suomen valtion taidemuseo, nimensä mukaisesti Ateneumia koristaa Suomen taidehistorian jalokivet ja vierailevina näyttelyinä maailmankuulujen taiteilojoiden töitä. Yksi Ateneumin suurimpia kävijämenestyksiä pari vuotta sitten oli Picasso-näyttely joka keräsi melkein 315 000 kävijää, joka Suomen mittakaavassa on paljon, näyttelylle joka oli Ateneumissa reippaasti alle puoli vuotta.

  Ateneum rakennuksena on jo kunninanosoitus taiteelle, ainakin näin minulle opetettiin taidehistorian tunneilla lukiossa, jos oikein muistan niin Ateneumin julkisivu on jo niin täynnä taidetta (veistoksia ja kohokuvia), että pienet taideöverit saa jo ulkona museota pällistellessä.

  Mielestäni hienoimmat teokset löytyvät Ateneumin kokoelmista, kaikki hienot taulut joita on kirjojen sivuilta ihastellu löytyvät Ateneumista, Akeseli Gallen-Kallelan Kalevala maalauksista lähtien Ferdinand von Wrightin Taisteleviin metsoihin.

  Suosittelen Ateneumia hyvin lämpimästi kaikille, paikka on helppo löytää, sijaitsee rautatientorin kupeessa, liput eivät ole kovin kalliit ja jopa S-etukortilla saa alennusta.

  NB! suljettu maanantaisin!